fbpx

Halloween knutsel inspiratie nodig?

Halloween

Halloween staat voor de deur! En wij helpen je graag met inspirerende knutsel en bak ideeën voor deze spookachtige feestdag!

Deze aan populariteit winnende feestdag vindt plaats op 31 oktober. De naam Halloween is afgeleid van Hallow-e’en, ook wel All Hallows Eve genoemd, de avond vóór Allerheiligen. Traditioneel werd Halloween gevierd in Verenigde Staten, Canada, Ierland en het Verenigd Koninkrijk. Maar ook in Nederland en België heeft deze feestdag sinds 2018 veel aan populariteit gewonnen. 

Halloween is voornamelijk bekend als kinderfeest, waarbij kinderen, onder begeleiding van een volwassene, verkleed langs de deuren gaan voor een traktatie. Het wel bekende ‘ trick or treat’. Maar Halloween is ook bij uitstek geschikt om samen creatief bezig te zijn. Van het maken van verkleed kleren voor de kinderen tot aan spookachtige decoraties. De dagen voor Halloween behoren tot de beste dagen om je creatieve kant lekker los te laten gaan.  

Als je op zoek bent naar een aantal populaire Halloween-knutsels om het hele gezin in Halloween-sferen te brengen, dan zijn er meer dan genoeg doe-het-zelf-tutorials die je kunt volgen. Van kleutervriendelijke creaties van papieren bordjes, kostuumwaardige hoofdbanden voor peuters of traktatietassen die smekend om tot de rand gevuld te worden met de favoriete snoepjes van de kinderen. Deze Halloween-knutsels voor kinderen zijn een budgetvriendelijke manier om een spookachtige sfeer toe te voegen aan elk kostuum, in huis of bij de voordeur. 

Wat is er nu leuker dan het maken van één of meer knutselwerkjes tijden een speelafspraakje? De meeste van deze ideeën kunnen eenvoudig zelf door kinderen worden gemaakt alhoewel voor sommige ouderlijk toezicht wordt geadviseerd. Hoe dan ook, deze doe-het-zelfideeën beloven urenlang plezier van begin tot eind. Wat is er nu leuker dan spookhuizen, spoken en heksen te maken van alledaagse huishoudelijke artikelen, zoals bijvoorbeeld een rol toiletpapier!

Dus zoek wat inspiratie met deze eenvoudige Halloween knutselwerkjes die een vleugje plezier, een snufje creativiteit en, als we eerlijk zijn, een handvol googly-eyes vereisen.

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.